full screen background image

Festivităţi şi înaintări în grad Ziua Jandarmeriei Române, la Suceava şi Fălticeni (foto)

Jandarmeria Română sărbătoreşte marți, 3 aprilie 2018, 168 de ani de când domnitorul moldovean Grigore Alexandru Ghica a semnat Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor în Jandarmi, document care prevedea faptul că Jandarmeria „este o putere înfiinţată pentru a priveghea siguranţa publică, ţinerea bunei rânduieli şi aducerea la împlinire a legilor”, executarea zilnică a unui serviciu ordinar, pe baza regulamentelor sale şi a unui serviciu extraordinar la solicitarea autorităţilor.

Cu acest prilej, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a avut loc adunarea festivă a cadrelor unităţii și ceremonialul militar de înaintare în gradul următor, înainte de termen, a ofițerilor și subofițerilor care s-au remarcat prin modul de îndeplinire a misiunilor şi atribuţiilor de serviciu și care au îndeplinit condițiile legale.

În cadrul activității, Mirela – Elena Adomnicăi, prefect al judeţului Suceava, a prezentat mesajul ministrului afacerilor interne adresat jandarmilor cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, iar Doina Iavni, șef al Serviciului Județean Suceava al Arhivelor Naționale a prezentat aspecte importante privind rolul formațiunilor de jandarmerie în realizarea unirii Bucovinei cu România.

Prin ordin al ministrului afacerilor interne, 2 ofiţeri au fost înaintați în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, astfel: un ofiţer de la gradul de locotenent colonel la gradul de colonel; un ofițer de la gradul de locotenent la gradul de căpitan.

Prin ordin al inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, mai mulţi subofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, astfel: un subofițer de la gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant șef; cinci subofițeri de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant; un subofițer de la gradul de plutonier la gradul de plutonier major.

De asemenea, comandantul Detașamentului de Intervenție Suceava, locotenent colonel Lucian Ungureanu, care s-a clasat pe primul loc cu ocazia mai multor competiții de cros, a primit, din partea conducerii Jandarmeriei Române, Distincția de serviciu pentru obținerea de rezultate foarte bune în procesul de formare profesională, în activități culturale, științifice și sportive.
Totodată, au fost premiați jandarmii participanți la competiția sportivă „Cupa Jandarmeriei 2018”, organizată în luna martie la nivelul inspectoratului.

În conformitate cu legislaţia specifică, avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie) sau a Zilei Naţionale a României. De asemenea, în fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv.

La Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, activităţile cu prilejul sărbătoririi a 168 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române au debutat în data de 1 aprilie, cu amplasarea unui stand de promovare a ofertei educaţionale, alături de efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, în faţa sediului Iulius Mall Suceava.

În data de 3 aprilie, activitățile dedicate sărbătorii Zilei Jandarmeriei au fost marcate prin organizarea unui punct de informare pe platoul din faţa sediului Primăriei municipiului Fălticeni, în intervalul orar 09.30-12.30, unde purtătorul de cuvânt şi un grup de elevi au împărţit tuturor celor interesaţi pliante şi exemplare din revista şcolii “Cuvânt şi Faptă”, promovând oferta educaţională a instituţiei şi, de asemenea, oferind posibilitatea ca tinerii să afle direct de la cei care au ales drumul unei cariere în Jandarmerie, informaţii concrete din viaţa de zi cu zi a elevilor jandarmi.

Ulterior activității menționate, la sediul școlii și într-un cadru festiv, comandatul unității, col. Ionel Postelnicu, a prezentat mesajul de felicitare a personalului școlii la acest moment aniversar, iar Elena Mirela Adomnicăi – prefectul judeţului Suceava a prezentat mesajul ministrului afacerilor interne, urmat de alocuțiuni din partea reprezentanţilor autorităţilor şi instituţiilor publice locale, prezenți la activitate, cu care școala militară are o strânsă colaborare și care au ținut să mulțumească și să felicite întregul personal al unității la ceas de sărbătoare.

Pentru rezultatele obținute în activitate, patru ofițeri și doi subofițeri au fost înaintați în gradul următor înainte de termen și 70 de cadre au fost recompensate cu „mulțumiri” și „felicitări”.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza