full screen background image

Propunere legislativă, Ioan Stan (PSD): Parcul Șipote și Pădurea Zamca vor trece în administrarea municipiului Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, a susținut, astăzi, în Senat propunerea legislativă privind trecerea a aproximativ 14.000 ha din fond forestier, grupa I funcțională – vegetație forestieră cu funcție specială de protecție din domeniul public al statului și din administrarea Regiei naționale a pădurii “Romsilva”, în domeniul public al Unitațiilor Administrativ Teritoriale și în administrarea Consiliilor locale a acestora.

De această lege vor beneficia mai multe unităţi administrativ-teritoriale din întreaga țară, iar pentru amenajarea acestor zone vor putea fi atrase inclusiv fonduri europene.

Se pot crea spații pentru copii pentru a cunoaşte direct beneficiile pădurii sau zone cu un rol educațional pentru populație.

Pe aceste suprafețe, însă, nu pot fi amplasate spații comerciale și locuințe.

În urma acestei inițiative, vor trece în administrarea municipiului Suceava Parcul Șipote și Pădurea Zamca, adică nu mai putin de 148 ha.

“Aceasta a fost posibil și prin votul, dar mai ales prin efortul susținut și convingător al parlamentarilor PSD în întrunirea din cadrul grupurilor PSD cu reprezentanții ministerului Pădurilor și apelor și Regiei Naționale a Pădurilor, cât și în comisia de specialitate pentru obținerea de avize și raport de admitere a acestei inițiative”, a declarat senatorul Ioan Stan.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza