full screen background image

11,7 milioane de lei pentru modernizarea, reabilitarea și dotarea Muzeului „Arta Lemnului” Câmpulung Moldovenesc

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, va participa, împreună cu directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei, la semnarea contractului pentru modernizarea, reabilitarea și dotarea Muzeului „Arta Lemnului” de la Câmpulung Moldovenesc.

Valoarea proiectului este de 11,7 milioane de lei (2,5 milioane de euro) și va fi finanțat prin fonduri europene, direcționate prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional (POR).

„Această investiție este un foarte mare câștig pe harta obiectivelor turistice ale Sucevei și Bucovinei, fiind unic în țară prin tematică și exponate. Muzeul lemnului va putea deveni, pe lângă Muzeul Bucovinei, un muzeu-școală, într-un domeniu prioritar în zonă – silvicultura și prelucrarea lemnului.

Țin să apreciez colectivul și pe primarul Mihăiță Negură, care au făcut posibilă realizarea acestui proiect.”, a declarat Flutur.

Muzeul „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc este unic în țară şi, totodată, printre puținele din Europa ca tematică şi ca valoare a exponatelor.

A fost înființat în 1936, ca Muzeu de etnografie şi științe ale naturii, a fost reprofilat în 1967, ca Muzeu al lemnului, are 20 săli de expoziție şi o secție în aer liber, deține un bogat patrimoniu, ce cuprinde peste 15.000 de piese din lemn.

Majoritatea pieselor sunt din secolul al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, iar cel mai important exponat este carul din lemn pentru transportul vinului.

Secția în aer liber cuprinde două case tradiționale, una huțulă, datată în secolul al XVII-lea, şi alta de la mijlocul secolului al XVIII-lea.

comments

comments