full screen background image

Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, desfăşurată de poliţişti

În perioada 17/18 februarie, I.P.J. Suceava a organizat o acțiune în sistem integrat pe raza județului, pe linia creșterii gradului de siguranță al cetățenilor, prin protejarea persoanei, a patrimoniului, siguranța stradală și cea rutieră.

Au fost efectuate 20 de filtre, fiind legitimate 568 de persoane şi verificate 94 de locaţii. S-au constatat 8 infracţiuni, fiind aplicate 129 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 46.540 de lei. Poliţiştii au reţinut 7 permise de conducere, au retras 7 certificate de înmatriculare şi au confiscat bunuri în valoare de 300 de lei.

Un echipaj din cadrul Poliției orașului Dolhasca a depistat în trafic, pe un drum public din localitate, un localnic care conducea un autoturism neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Un echipaj din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control, pe raza comunei Cornu Luncii, autoturismul condus de un bărbat, de 39 de ani, din comuna Mălini. Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments