full screen background image

Noi titluri naţionale pentru atletul Andrei Dorin Rusu

Duminică, 4 februarie, la București a fost a doua zi de desfășurare a Campionatului Național de Seniori și Tineret, iar sportivul dornean Andrei Dorin Rusu a reușit să mai cucerească două titluri de Campion Național Seniori și Tineret.

Rusu, legitimat la CSM Dorna Vatra-Dornei, club structurat de Primăria Municipiului și Consiul Local Vatra-Dornei, a participat în proba de 3.000 metri, unde s-a impus la categoria Seniori, dar și la Tineret, cu timpul de 38 minute 07de secunde şi 96 sutimi.

Antrenorul dornean, profesor Cristian Prâsneac, a declarat: ”Sunt încântat de acest rezultat, care a fost și criteriul de calificare pentru Campionatul Balcanic de Seniori, care are loc pe 17 februarie, la Istanbul -Turcia. Andrei a condus cursa prima mie, după care a stat la pândă și, la ultimii 500 de metri, a ieșit la condus cap-coadă fără emoții. La finalul cursei am reușit să obținem două titluri de Campion Național la Seniori și Tineret. Aș vrea să mulţumesc şi sponsorilor care îl sprijină pe Andrei Dorin să facă marea performanță: AquaCarpatica, West Oximoron Vatra-Dornei, Coloana Center Vatra-Dornei, Vila Iulia Vatra-Dornei ,Casa Bucovineană Vatra Dornei.”

Cel mai important eveniment intern al sezonului, mai precis Campionatele Naționale indoor – etapa finală, rezervate seniorilor și tineretului, s-au desfășurat sâmbătă și duminică (3-4 februarie), la sala din cadrul CNSB „Lia Manoliu” din Capitală.
Întrecerea, care are o lungă istorie în spate, se află la a 48-a ediție (masculin și feminin), în timp ce în cazul categoriei U23, s-a înregistrat a 35-a ediție, atât în cazul băieților, cât și al fetelor.

La această competiție, Andrei Dorin Rusu a participat în proba de 1500 metri, iar la finalul competiției sportivul dornean s-a impus la categoria Seniori dar și la Tineret, cu timpul de 3 minute 48 de secunde şi 86 sutimi.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments