full screen background image

Noi criterii pentru acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava

Consiliul Judeţean a aprobat criteriile pentru acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava.

Potrivit regulamentului aprobat, titlul se acordă pentru activitate remarcabilă în domeniul economic şi de afaceri, gospodăresc, administrativ, social, comunitar, cultural-educativ, sportiv, unor înalte personalităţi politice, ştiinţifice sau culturale care, prin activitatea lor socio-profesională, au contribuit la realizarea unor legături ştiinţifice, culturale sau economice şi au creat o imagine deosebită judeţului Suceava şi României.

Propunerile de acordare a titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava se fac de preşedintele sau vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, de grupurile de consilieri judeţeni, de comisiile de specialitate şi de reprezentanţi din administraţia publică, dar şi de unul sau mai mulţi cetăţeni cu drept de vot, dacă propunerea este susţinută prin semnături de cel puţin 5% din populaţia cu drept de vot a judeţului Suceava.

Propunerile pot veni şi din partea persoanelor juridice care desfăşoară activităţi în domeniul în care s-a afirmat cel propus.

Odată cu diploma de Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava, titularul are dreptul la acces gratuit la spectacolele şi manifestările ştiinţifice, cultural-artistice şi sportive de pe raza judeţului organizate de Consiliul Judeţean.

În plus, în condiţiile legii, poate beneficia de susţinere materială în caz de situaţii neprevăzute, cu aprobarea Consiliului Judeţean.

Până în prezent, judeţul Suceava are 39 de Cetăţeni de Onoare.

comments

comments