full screen background image

Concursul ”Hai să digitalizăm orașul” Rădăuți s-a încheiat

Grupul de inițiativă „Rădăuțiul civic” a lansat în premieră un concurs adresat elevilor de liceu din Rădăuți care sunt pasionați de noile tehnologii, pentru crearea unei aplicații mobile Android a municipiului, denumită „e-Rădăuți”.

Aplicația va fi folosită atât pentru turiștii care ajung la Rădăuți, dar și pentru a încuraja implicarea cetățenilor în comunitate.

Se doreşte promovarea turismului în Rădăuți, prin crearea unor trasee turistice și arhitecturale pentru vizitatori, prezentarea obiectivelor turistice, a istoricului orașului, acces la contacte de interes local, oferte locale, scanare cod QR clădiri istorice pentru aflarea mai multor detalii, precum şi facilitarea implicării în comunitate pentru cetățeni, prin accesul la acțiuni de voluntariat, crearea unui calendar cu evenimente din Rădăuți și notificări, posibilitatea cetățenilor de a sesiza nereguli.

Concursul s-a derulat într-o colaborare în premieră între mediul privat, societatea civilă și mediul educațional, cu inters deosebit al elevilor și cadrelor didactice de la Colegiul Tehnic din Rădăuți și a Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzzachi” din localitate. Cele mai bune trei aplicații vor fi recompensate cu premii între 200 și 1000 de lei prin contribuția partenerului HardPower și prin contribuții individuale ale membrilor juriului și ale membrilor grupului civic.

Joi, 16 noiembrie, s-a încheiat concursul ”Hai să digitalizăm orașul”. Echipele de elevi care au rezistat până la sfârșit au predat aplicațiile și rapoartele. Începând de vineri, fișierele vor ajunge la membrii juriului internațional.

Juriul va avea la dispoziție zece zile pentru a evalua aplicațiile și pentru a scrie un feedback constructiv. După decizia în unanimitate a membrilor, echipele vor primi diplome pentru primele trei locuri și premiile în bani.

Premiile vor fi înmânate într-o ceremonie de decernare. Astfel, Rădăuțiul este cu un pas mai aproape de digitalizarea sa.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments