full screen background image

CNAIR a intervenit cu 827 de autoutilaje şi a răspândit 1.577 tone de materiale antiderapante

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a intervenit cu 827 de autoutilaje şi a răspândit 1.577 tone de materiale antiderapante, la nivel naţional, luni în intervalul orar 5:00 – 12:00, se arată într-un comunicat de presă al CNAIR remis AGERPRES.

“Menţionăm că la această oră nu sunt sectoare de drum naţional sau de autostrăzi închise circulaţiei din cauza condiţiilor meteorologice, dar se circulă în condiţii de iarnă. Având în vedere că începând cu ora 07:00 a intrat în vigoare codul portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite şi vizibilitate scăzută, recomandăm conducătorilor auto să plece la drum doar în cazuri de strictă necesitate. Cele mai afectate judeţe de condiţiile meteorologice extreme din această perioadă sunt Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea şi municipiul Bucureşti”, se arată în document.

Conform comunicatului, reprezentanţii CNAIR acţionează în permanenţă în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă.

“Facem din nou apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, menţionează sursa citată.

AGERPRES

comments

comments