full screen background image

Activități de informare a elevilor cu privire la fenomenul dopajului, la Liceul cu Program Sportiv Suceava

În perioada 6-8 noiembrie, în cadrul Săptămânii “Școala Altfel”, Liceul cu Program Sportiv Suceava, în parteneriat cu Asociația Județeană “Sportul pentru Toți” Suceava au derulat activități specifice de informare a elevilor-sportivi cu privire la fenomenul dopajului.

Aceste activități stau sub umbrela proiectului #Fără Doping – #DopOut derulat între cele două organizații, cu supervizarea UISP Roma Italia.

Activitățile au avut două direcții de desfășurare.

Prima, a fost aceea de a implica elevii de liceu în crearea unui mesaj anti-doping cu ajutorul cutiilor goale de medicamente. Aici au fost testate imaginația și creativitatea acestora. Produsele finale au impresionat prin ingeniozitate și culoare. De asemenea, elevii au primit informații utile despre consumul de medicamente fără consult de specialitate.

Cea de-a doua parte a activităților din cadrul Școlii Altfel a avut ca protagoniste două reprezentante ale Agenției Naționale Anti-Doping de la București. Acestea au prezentat, în fața unei audiențe de peste 350 de elevi, desfășurați în două serii, în Aula LPS Suceava, care sunt efectele consumului de substanțe interzise în cadrul pregătirii sau a competițiilor sportive, care sunt pedepsele sportive aplicate celor care sunt depistați pozitiv ca dopați. De asemenea, au fost prezentate filme educative despre modul de desfășurare a unei testari doping, dar și cazuri nefericite de sportivi care au decedat din cauza consumului de substanțe dopante.

Acest gen de prezentare se desfășoară pentru prima dată la Suceava și este parte a campaniei “Primii Pași pentru un Sport Curat”, derulată de Agenția Națională Anti-Doping, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza