full screen background image

Tudose: România rămâne deplin angajată pentru atingerea obiectivelor Uniunii Energiei

România rămâne deplin angajată pentru atingerea obiectivelor Uniunii Energiei, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose la o întâlnire pe care a avut-obcu vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, remis joi AGERPRES, în cadrul întrevederii desfășurate la Palatul Victoria, premierul Tudose și vicepreședintele CE responsabil pentru Uniunea Energiei au avut un schimb de opinii privind dosarele de actualitate la nivelul UE în materie de energie. Acestea au fost analizate și din perspectiva primului mandat al României la președinția Consiliului UE.

Premierul Tudose a subliniat interesul României de a contribui activ la implementarea obiectivelor strategiei UE privind Uniunea Energiei. Totodată, șeful Executivului a exprimat deschiderea părții române pentru consolidarea dialogului în materie de energie cu experții Comisiei Europene, cu scopul de a optimiza identificarea priorităților de infrastructură regională și coordonarea investițiilor transfrontaliere în acest sector.

“România rămâne deplin angajată pentru atingerea obiectivelor Uniunii Energiei, iar definitivarea acestui proiect ambițios va constitui o temă centrală a Președinției române a Consiliului UE”, a declarat șeful Guvernului, citat în comunicat.

La întâlnire au participat și ministrul Energiei, Toma Petcu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și consilierii de stat Florin Vodiță și Marius Nica.

“Pe lângă o serie de aspecte legate de situația specifică a României în materie de energie, membrii delegației române au punctat importanța pe care o acordă cooperării regionale în domeniu, aceasta reprezentând un capitol important în noua Strategie Energetică Națională în curs de pregătire la ora actuală”, se precizează în comunicat.

Alte subiecte abordate au vizat încurajarea soluțiilor tehnice care să asigure securitatea energetică pe termen mediu și lung, la prețuri accesibile pentru consumatori, cu respectarea principiilor dezvoltării durabile. În acest context, s-a discutat despre perspectivele atragerii de finanțare pentru construcția de capacități noi și infrastructură energetică, inclusiv prin atragerea de fonduri europene, menționează sursa citată.

AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza