full screen background image

Expoziția de pictură “AMO/ATELIER/2017”, a artistei Ana Maria Ovadiuc, la Muzeul Bucovinei

Expoziția de pictură ,,AMO/ATELIER/2017”, semnată de artista Ana Maria Ovadiuc, își va avea vernisajul pe 29 septembrie, la ora 18:00, la Muzeul Bucovinei, în sala de expoziții temporare, de la parter.

Ana-Maria Ovadiuc cochetează cu ilustrația încă de pe băncile școlii gimnaziale, brodând ilustrație în foile jurnalului de detașamnet prin anii 1977. Copiii, plictisiți de a scrie texte patriotice și lipi fotografii cu membrii de pionier, lasă în seama colegei lor Ana-Maria, jurnalul. Să-l mai îmbrace din când paginile cu ilustrații. De atunci a rămas dorința de a ilustra.

Anul 2016 este un an propice pentru artistă. Își îmbunătățește tehnica digitală. Alături de traducătorii Cătălina Iuliana Pînzariu și marocanul Adel Fartakh ilustrează cartea bilingvă româno – spaniolă “Puntea de litere/Puente des letras”, cu poveștile Norișor și Oul lui Noe, scrise de marocanul Habib Manzini. Cartea apare la Editura AMO.

AMO, căci așa își semnează lucrările, și-a dorit dintotdeauna să sprijine arta și artiștii indiferent de forma lor de manifestare.

Pasiunea ei de suflet rămâne Balcicul, unde pictează majoritatea uleirilor și acuarelelor.

VERNISAJ: 29 SEPTEMBRIE 2017, ORA 18:00
PREZINTĂ CRITICUL DE ARTĂ: DELIA IOANA LEIZERIUC
PERIOADA EXPOZIȚIONALĂ 25 SEPTEMBRIE-15 OCTOMBRIE 2017
MUZEUL BUCOVINEI, SALA DE EXPOZIȚII TEMPORARE, PARTER

Mai multe despre artista Ana Maria Ovadiuc, găsiți și pe pagina personală www.anamariaovadiuc.com.

Ascultă, mai jos, interviul Anei Maria Ovadiuc, din cadrul emisiunii “Dimineţi animate”:

comments

comments