full screen background image

Un copil şi-a pierdut viaţa la scăldat, în zona podului spre cartierul Voroneţ din Gura Humorului

Miercuri, 28 iunie, la ora 16:49, Dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunţat despre faptul că un băiat, de 12 ani, care se afla la scăldat cu mai mulţi prieteni, a dispărut sub apele Râului Moldova, în zona podului spre cartierul Voroneţ, din oraşul Gura Humorului.

Salvatorii s-au deplasat la faţa locului cu echipaje de la Garda de Intervenţie Gura Humorului şi de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, cu două bărci pneumatice.

În jurul orei 19:40, trupul copilului a fost găsit şi recuperat, la o distanţă de aproximativ 100 de metri în aval de locul unde a fost văzut ultima oară.

După ce a fost adus la mal, paramedicii au început manevrele de resuscitare. Din păcate, acestea au rămas fără răspuns.

“Suntem alături de familia băieţelului, greu încercată în aceste momente, dar nu putem să nu atragem atenţie, ca de fiecare dată, asupra regulilor care trebuie respectate atunci când mergem la scăldat.”, au declarat reprezentanţii ISU Suceava.

REGULI PRIVIND SCĂLDATUL

Pentru că orice clipă de neatenţie poate costa o viaţă, readucem la cunoştinţa populaţiei câteva reguli ce trebuie respectate la scăldat, cu scopul de a evita tragedii.

În primul rând, scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate pentru acest lucru. Este bine să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu înotaţi bine ori nu aveţi deprinderile necesare. Evitaţi înotul solitar, fără să aveţi alte persoane prin apropiere care v-ar putea ajuta în caz de pericol.

De asemenea, evitaţi scăldatul în lacuri, râuri sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, crengi sau trunchiuri de copaci.

Este interzis să înotaţi în stare de ebrietate sau pe timp de noapte.

Nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare şi nu recurgeţi la acte de teribilism, prin plonjarea de pe poduri sau alte elemente de construcţii.

Pentru că tragediile cele mai mari sunt atunci când copiii se îneacă, părinţii trebuie să supravegheze în permanenţă comportamentul micuţilor lângă şi în apă. Să nu-i lase nicio clipă singuri.

Nu în ultimul rând, recomandăm să evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, ştiţi că s-au mai produs incidente.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza