full screen background image

Bărbat din Băneşti intoxicat cu fum, după ce i-a luat foc casa, din cauza coşului de fum deteriorat

Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Fântânele, au intervenit, marţi noapte, cu 4 autospeciale şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Băneşti, comuna Fântânele.

La sosirea echipajelor, ardea violent acoperişul unei construcţii corp comun, ce îngloba o bucătărie de vară, o şură şi o magazie, existând pericolul de propagare la casa de locuit.

Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical unei femei (78 de ani), care a suferit un atac de panică, şi unui bărbat (38 ani), care s-a intoxicat cu fum.

Ulterior, femeia a refuzat transportul la spital, dar bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe Suceava, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Au ars acoperişul corpului comun, pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, şi şura, în totalitate, pe 50 de metri pătraţi.

Au mai fost afectate de foc circa 2 tone de cartofi, o tocătoare de furaje şi pereţii bucătăriei.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de fum deteriorat.

Anunţat, prin 112, la ora 21:58, incendiul a fost lichidat la ora 0:30.

Pompierii au salvat construcţiile învecinate.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza