full screen background image

Suceava primeşte 52.000 de euro pentru un proiect de eficienţă energetică

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, participă, alături de Dan Dura și Simona Strîmbeanu, ambii de la departamentul Fonduri Europene al Primăriei Suceava, la lansarea programului MOLOC – “Low carbon urban morphology”, în Lille – Franța.

Suceava are ca parteneri în acest proiect de eficiență energetică orașele Turin – Italia, Katowice – Polonia, Lille – Franța și Hamburg – Germania.

În cadrul acestui proiect, Suceava va primi 52.000 de euro, finanțare nerambursabilă, pentru realizarea Planului de Acțiune (inclusiv a Auditului energetic la nivelul municipiului Suceava și a listei de proiecte referitoare la eficiența energetică, propuse pentru a fi implementate în următorii 5 ani).

“Municipiul Suceava poate fi un exemplu de bună practică, ținând cont că deja implementăm proiecte de eficiență energetică prin care se realizează reducerea de emisii de carbon (mașini și biciclete electrice, puncte de încărcare, schimbarea iluminatului cu unul modern, cu led-uri și autobuzele electrice care urmează a fi achiziționate).”, a spus Harşovschi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar