full screen background image

Pe urmele banilor pierduți de la buget

Deputatul PSD, Leonardo Badea, a anunțat că miercuri și joi vor avea loc audierile tehnocraților în comisiile parlamentare în legătură cu gaura de la bugetul de stat. Audierile vor începe de la nivelul secretarilor de stat din ministere de Finanțe și Fonduri Europene, aceștia urmând a fi chemați în Parlament miercuri și joi. Membrii comisiei nu a specificat când va veni rândul miniștrilor și a premierul Cioloș pentru a da explicații.

Ancheta are loc după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că tehnocrații ar fi lăsat o gaură în buget de 10 miliarde de lei. Această informație a fost negată de fostul premier care a afirmat că nu are cum să fie vreo gaură, această sumă reprezentând diferența dintre încasări și cheltuieli, bugetul de stat fiind o prognoză a celor două valori.

Parlamentarii au cerut Curţii de Conturi ca până pe 15 februarie să verifice ce s-a întâmplat cu bugetul pe anul 2016. Această cerere a fost votată în plen de coaliția de guvernare în ciuda protestelor din opoziție.

comments

comments




Leave a Reply

avatar