full screen background image

Artistul rădăuţean Florin Bejinari, laureat la Salonul Anual 2016 al artiștilor plastici amatori din județ

Miercuri, 21 decembrie, s-a desfăşurat, la Muzeul de Istorie Suceava, Salonul Anual 2016 al artiștilor plastici amatori din județul Suceava, ediția a XXVII-a.

Evenimentul a fost organizat pe trei secţiuni: pictura naivă, grafică şi artă decorativă.

Artistul plastic din Rădăuţi, Florin Bejinari, a participat cu doua lucrări de pictura naivă, fiind singurul din judeţul Suceava care a obţinut premiul I.

Pictura naivă este o altă abordare a picturii, prezentă în toate muzeele lumii, dar reînviată la Suceava de maestrul Florin Bejinari după aproximativ 20 de ani, după cum au afirmat la eveniment experţi în domeniu, precum Tiberiu Cosovan sau Mihai Pînzaru PIM.

Artistul rădăuţean spune despre pictura naivă că este “modul de abordare a vieţii prin sufletul unui copil, dar prin gândirea şi experienţa unui adult”.

La salonul-concurs, organizat de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” și Muzeul Bucovinei, au participat la ediția din acest an un număr de 41 de artiști plastici amatori, cu peste 100 de lucrări.

Juriul, alcătuit din artiști vizuali consacrați (Mihai Pânzaru PIM – președinte, Victor T. Rusu, Doina Vianora Catargiu, Iosif Csukat și Tiberiu Cosovan) a evaluat lucrările salonului și a desemnat laureații.

Premiul la secțiunea Pictură a fost conferit lui Florin Bejinari, iar la secțiunea Grafică pe primul loc s-a situat Mihai Varzari.

Premianții pentru secțiunile Sculptură și Artă decorativă sunt Dragoș Olaș, respectiv Iolanda Bădăluță.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar