full screen background image

Elevii Școlii din Bădeuți au donat bani pentru Sebastian Remus Crăciun, micul poet din Cîmpulung

Elevii Școlii Gimnaziale din Bădeuți au făcut cunoștință cu micul poet din Cîmpulung Moldovenesc, Sebastian Remus Crăciun, care și-a lansat în școala lor volumurile de versuri. “Împreună pentru un zâmbet” s-a intitulat lansarea de carte, iar spectacolul folk s-a numit ”Sunt Crăciun dar nu sunt Moș”.

Elevii din Bădeuți au avut bucuria de a-l avea printre ei pe poetul care, însoțit de mama sa, Anca Crăciun, și de voluntarul Armin Ivan, s-au deplasat pentru a lansa volumele de versuri ale lui Sebi și pentru a le mulțumi gazdelor printr-un scurt spectacol de muzică folk, ca urmare a intenției de a-l sprijini financiar în drumul său sinuos al recuperării medicale impuse de tetrapareza spastică, boală care l-a făcut să lupte și să-și dorească cu ardoare să meargă normal asemeni nouă, tuturor.

Elevii si profesorii Școlii Gimnaziale Bădeuți s-au mobilizat și au reușit să adune și să-i doneze suma de 1.225 de lei lui Sebi Crăciun, dar şi altor copii care fac parte din Asociația “Freamăt de speranță” din Cîmpulung Moldovenesc, al cărei președinte este Anca Crăciun. Au primit drept răsplată “Moneda de schimb” a lui Sebi, cărțile al căror autor este.

Școala Gimnazială Bădeuți a organizat acest proiect cu gândindul la spusele liderului politic si spiritual indian, Mahatma Gandhi, că voluntariatul este esenţial în viaţa oricui „pentru că, dacă vrem să trăim într-o lume mai bună, trebuie să contribuim la crearea ei”.

Elevii și cadrele didactice de la Bădeuți, vor să fie picătura de bucurie și speranță pentru o viață mai bună pentru Sebi Crăciun și familia sa, pentru ceilalți copii ai Asociației “Freamăt de speranță” din Cîmpulung Moldovenesc.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar