full screen background image

Dosare penale pentru doi minori din Rădăuţi, care au furat o maşină şi s-au plimbat cu aceasta prin oraş

Mai multe echipaje de poliţie au intervenit la timp, cu operativitate şi au reuşit blocarea în trafic a unui vehicul furat condus de un minor, înainte de a se produce un eveniment cu urmări grave.

O femeie de 63 ani, din municipiul Rădăuți, a sesizat luni Poliţia despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul parcat pe strada Aron Pumnul, în dreptul unui imobil din localitate.

Proprietara a parcat autoturismul, în seara de luni, în jurul orei 19,00, și a asigurat portierele din față ale mașinii, ușa laterală a autovehiculului rămânând în poziție închisă și neasigurată din cauza unei defecțiuni la sistemul de asigurare.

Cheia de la contactul mașinii a lăsat-o într-un compartiment în bordul mașinii.

În jurul orei 20,55, când s-a întors la locul unde a parcat autovehiculul, a constatat lipsa acestuia.

Mai multe echipaje de poliţie au efectuat filtre în trafic, iar o patrulă de la Secția 3 de Poliție Rurală Marginea a observat autoturismul în cauză pe o stradă, astfel că s-a trecut la urmărirea acestuia, folosindu-se sistemul acustic și luminos.

Autoturismul urmărit nu a oprit la semnalele polițiștilor continuându-și deplasarea către municipiul Rădăuți.

Pe raza municipiului Rădăuți, autoturismul a fost blocat.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în seara de 7 noiembrie, în jurul orei 18,30, în zona unui magazin din Municipiul Rădăuți, de pe str. Mihai Viteazul, s-au adunat mai mulți tineri printre care și tânărul identificat la volanul autoturismul reclamat ca fiind sustras, respectiv un minor, de 15 ani.

În jurul orei 19,30, minorul a plecat din acel loc și a revenit în jurul orei 20,00, conducând autoturismul şi propunându-le celor prezenți să-l însoțească la o plimbare.

Ulterior, la volanul vehiculului a urcat şi un tânăr de 16 ani

S-a reușit identificarea tutor celor care se aflau, ca pasageri, în autoturismul sustras, ocazie cu care s-a stabilit că aceștia nu au fost victime ale vreunei infracțiuni.

Autovehiculul, în valoare de circa 5.000 de euro, a fost ridicat de la fața locului și indisponibilizat la sediul Poliției municipiului Rădăuți. pentru continuarea cercetărilor

În urma consultărilor cu unitatea de parchet, s-a stabilit ca cei doi minori să fie cercetați în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de „furt calificat” și „conducerea pe drumul public a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, respectiv „complicitate la furt calificat” și „conducerea pe drumul public a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, urmând a se dispune procedural de către polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale Rădăuți.

comments

comments




Leave a Reply

avatar