full screen background image

Sociologul Adrian Botezatu: “Marile puteri ale lumii trebuie să se înțeleagă!”

La Viva CAFE, Iulia Sîrghi a discutat despre participarea la vot şi despre campania din SUA cu sociologul Adrian Botezatu.

Americanii sunt chemați astăzi la urne ,pentru a-și alege viitorul președinte. Scrutinul nu este însă urmărit cu sufletul la gură doar de americani, ci de întreaga lume.

În cazul în care Hillary Clinton va avea câștig de cauză, ea va deveni prima femeie-președinte din istoria SUA. În plus, ar mai bifa un record: le-ar oferi democraților un al treilea mandat consecutiv, lucru nemaiîntâlnit de la Franklin Roosevelt, singurul președinte din istoria Statelor Unite care a fost învestit în funcție pentru patru mandate consecutive, din 1933 până în 1945. Problema securității militare pe care Washington-ul o oferă României reprezintă tema care îi separă pe cei doi candidați, asta dacă ținem cont doar de interesele României.

“În principiu, indiferent de președinte există foarte multe instituții americane care contribuie la definirea politicii externe americane: Congres, Departamentul de Stat, Pentagon-ul, C.I.A., F.B.I.

Singura influență importantă pentru România ar fi că Donald Trump s-a declarat adeptul unei înțelegeri cu Rusia, iar Hillary Clinton s-a declarat adepta unei poziții de forță în relațiile cu Rusia, iar riscul unei încălziri a conflictului este foarte ridicat” a spus sociologul, Adrian Botezatu.

Ascultă aici interviul integral cu sociologul Adrian Botezatu, din emisiunea Viva Cafe cu Iulia Sîrghi!

comments

comments




Leave a Reply

avatar