full screen background image

“Lista neagră” a agenţiilor de turism care şi-au pierdut licenţele a fost redusă

Autoritatea Naţională pentru Turism a publicat o nouă “listă neagră” a agenţiilor care şi-au pierdut licenţele, care mai conţine doar 1.138 de nume, cu aproape 250 mai puţine faţă de prima listă, publicată marţi.

Potrivit documentelor publicate pe site-ul instituţiei, Christian Tour, cea mai mare agenţie de turism din România după cifra de afaceri, a fost scoasă de pe listă, după ce proprietarii firmei au avertizat miercuri că vor da în judecată autoritatea, dacă în 24 de ore nu schimbă lista cu agenţiile rămase fără licenţe.

În prezent, în România există 2.490 agenţii şi puncte de lucru licenţiate, potrivit datelor publicate de ANT pe 6 octombrie.

Tabelele autorităţii conţin inclusiv date privind adresele agenţiilor şi ale punctelor de lucru, precum şi numărul poliţei de asigurare pentru fiecare în parte, dar şi numele asigurătorului.

Marţi, Autoritatea Naţională pentru Turism a anunţat că a retras, în vederea radierii din oficiu, 1.384 de licenţe de turism emise companiilor care nu au prezentat poliţa valabilă de asigurare în cazul insolvenţei sau falimentului, poliţă pe care orice agenţie este obligată să o aibă şi să o afişeze public.

Decizia ANT a creat, însă, şi un val de nemulţumire în rândul unor turoperatori incluşi pe listele iniţiale ale autorităţii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar