full screen background image

Şcoală de Vară organizată de Asociația Facultăților de Economie din România, la USV

La Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava a fost lansată cea de-a VIII-a ediție a Școlii de Vară organizate de Asociația Facultăților de Economie din România (AFER), cu tema “E.U. pentru tine și regiunea ta”.

Evenimentul s-a bucurat  de o prezență numeroasă, formată din reprezentanți ai mediului de afaceri sucevean, ai administrației publice locale, ai Camerei de Comerț și Industrie și, nu în ultimul rând,  ai comunităţilor academice din întreaga țară.

Deschiderea acestei ediții a fost făcută de către prof. univ. dr. Carmen Năstase, decanul Facultății de Științe Economice și Administrație Publică, care, în calitate de gazdă, a urat bun venit oaspeților și a mulțumit Asociației Facultăților de Economie din România (AFER) pentru încrederea acordată universității noastre, gazdă a trei dintre cele opt ediții (2009, 2015 și 2016).

De asemenea, decanul FSEAP a prezentat rezultatele edițiilor precedente și obiectivele Școlii de Vară 2016, a explicat motivele și avantajele organizării unor astfel de evenimente, care atrag  participarea studenților de elită, premiați la olimpiade naționale/internaționale sau alte concursuri studențești.

În continuare, prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean, prorector al USV,
a salutat prezența oaspeților și a asigurat studenții participanți de sprijinul profesorilor şi cercetătorilor din România, exprimându-și convingerea că USV se va situa printre universitățile antreprenoriale care va implica intensiv un număr cât mai mare de studenți, masteranzi și doctoranzi în lansarea de proiecte și planuri de afaceri fiabile, menite să stimuleze creativitatea și inovarea şi care să-i ajute, ulterior, în activitatea antreprenorială și, implicit, să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri din Regiunea de Nord-Est a României.

Oaspetele de onoare  pentru a VIII-a ediție a Școlii de Vară, profesorul univ. dr. Victor Manole, din cadrul Academiei de Studii Economice București, a apreciat paleta largă de activități la care vor participa studenții, manifestându-și convingerea că aceştia vor dobândi un plus de cunoaștere şi vor lega noi prietenii și colaborări în plan științific, cultural și personal.

Victor Manole a subliniat rolul binomului profesor-student în actualizarea și adaptarea curriculei universitare la cerințele și necesitățile pieței muncii, subliniind că, în acest context, stagiile de practică ar trebui să dețină un rol tot mai important.

O altă prezenţă remarcabilă a fost Radu Petrariu, directorul executiv AFER, care și-a  manifestat bucuria de a participa la acest eveniment de tradiție, dar și speranța că învățământul economic superior din țara noastră va reuși să dobândească o mai mare credibilitate în raport cu concurența tot mai puternică manifestată în spațiul european.

Reprezentatul AFER a descris și explicat efectele reformei prin care trece învațământul superior din țara noastră și masiva implicare a acestuia în implementarea obiectivelor Strategie Europa 2020.

La deschiderea Școlii de Vară au mai participat: jurist Lucian Gheorghiu, președintele executiv al Camerei de Comerț  și Industrie, director Mirela Adomnicăi, din partea Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, economist Luminița Chihai, președintele CECCAR filiala Suceava, și Angela Zarojan, reprezentantul Consiliului Local Suceava

comments

comments




Leave a Reply

avatar