full screen background image

Urmărire pentru oprirea a două maşini implicate într-un accident în Dumbrăveni

politia_rutiera     În cursul amiezii de luni, la ora 14.50, în timp ce acționa pe DN 29, pe raza comunei Dumbrăveni, un echipaj din cadrul Poliției orașului Salcea și a Postului de poliție Dumbrăveni a observat, în trafic, un autoturism înmatriculat în străinătate, care după intersecția cu DJ 208B Verești, a pătruns pe contrasens și a oprit pentru câteva secunde pe acostament.

După ce s-a pus în mișcare, nu a acordat prioritate unui autoturism care circula regulamentar, intrând în coliziunea laterală cu acesta, după care, ambele vehicule şi-au continuat deplasarea, fiind necesară urmărirea și oprirea acestora.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul înmatriculat în străinătate a fost condus de o tânără, de 26 de ani, din comuna Dumbrăveni, iar celălalt autoturism implicat în eveniment de un bărbat, de 47 de ani, din aceeași localitate.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în cazul tinerei de 26 de ani, și de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 47 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Tânăra a fost sancționată contravențional, cu amendă de 1.050 de lei, pentru oprirea în loc nepermis și neacordarea de prioritate, după care ambilor conducători auto li s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

comments

comments