full screen background image

Lucrările vor continua la Școala Gimnazială nr. 6 din Rădăuți

Au trecut aproape zece ani de la demararea lucrărilor la Școala Gimnazială nr. 6 din Rădăuți, amplasată în cartierul Obor.

Este vorba despre o investiție de peste 800.000 de lei, dar care, cu toate acestea, a fost lăsată în paragină, până acum o lună.

Clădirea, care ar fi trebuit să primească elevi încă din anul școlar 2006 – 2007, este construită la cele mai înalte standarde.

Este modernă, cu parcări amenajate, cu spaţiu de joacă, căi de acces pentru persoanele cu handicap, termopane, toalete decente.

Şcoala are zece săli de clasă, două săli de grădiniţă, sală de sport şi spaţii auxiliare, amplasate pe două niveluri, iar motivaţiile care au stat la baza construirii celei care ar fi trebuit să fie astăzi Şcoala Gimnazială Nr. 6 Rădăuţi au fost numărul mare de copii din zonă şi distanţa mare până la cea mai apropiată şcoală.

Clădirii îi mai trebuie apă, gaz şi energie electrică pentru a putea fi dată în folosinţă, finisaje în interior, bănci, scaune și dulapuri noi, lucrări care vor demara curând.

Abia acum, după instalarea lui Nistor Tătar în funcția de primar al Rădăuțiului, s-au găsit bani pentru aceste facilităţi.

Cel mai probabil, dipă finalizarea lucrărilor necesare, școala va fi repartizată, prin hotărâre de Consiliu Local, Colegiului Tehnic din Rădăuți.

Suma totală pe care constructorul o prevede pentru aceste lucrări este de aproximativ 120 de miliarde de lei vechi, după cum a afirmat primarul Nistor Tătar.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar