full screen background image

Şapte localităţi sucevene reclamă importante pagube făcute de secetă în agricultură

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a constituit comisia judeţeană pentru constatarea pagubelor produse de secetă, care îşi desfăşoară activitatea până pe 20 septembrie, având în componenţă reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Agricultură, Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” şi Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, la care se adaugă un reprezentant al primăriei pe raza căreia se fac evaluările.

Până acum, Direcţia Judeţeană pentru Agricultură a primit semnale de la primăriile Hînţeşti, Liteni, Dolhasca, Drăguşeni, Vadu Moldovei, Forăşti şi Boroaia, iar potrivit celor transmise din teritoriu, în proporţii importante afectate sunt culturile de porumb, cartof, floarea soarelui şi de soia.

O apreciere preliminară a stricăciunilor nu poate fi făcută şi din cauză că unele dintre primării nu au mai trimis estimările lunare asupra evoluţiei culturilor şi producţiei preconizate.

Perioada îndelungată fără ploi a dus la scăderea rezervei de apă din sol, fenomen care se răsfrânge asupra desfăşurării campaniei de recoltare de toamnă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar