full screen background image

Ovidiu Milici (ALDE): Sunt convins că sucevenii vor avea şi accesul gratuit la Festivalul de artă Medievală

Discuții, joi, pe marginea finanțării Festivalului de Artă Medievală de la Suceava.

Consilerii locali ar fi trebuit să aloce, conform proiectului, 200.000 de lei, pentru asocierea cu Muzeul Bucovinei, în vederea organizării Festivalului.

La dezbaterea proiectului, consilierii PSD au propus un amendament: cei care au buletin de Suceava să poată intra gratuit la Cetate.

Însă, când a venit vremea votului, consilierii PSD s-au abținut.

Astfel proiectul de finanțare a Festivalului Medieval a picat cu 11 voturi pentru și 11 abțineri.

Printr-un comunicat depresă, preşedinte Organizaţiei Municipale Suceava a ALDE, Ovidiu Milici, a ţinut să aducă unele lămuriri referitor la acest subiect:

“Prin intermediul acestui comunicat de presă, Organizaţia Municipală ALDE Suceava îşi doreşte să informeze in mod corect şi obiectiv cetăţenii municipiului faţă de câteva aspecte petrecute in Şedinţa Consiliului Local din data de 28 iulie 2016, în mod deosebit faţă de proiectul de hotărâre care viza finanţarea Festivalului Medieval, ediţia 2016.

În urma alegerilor din iunie 2016, configuraţia politică a CL Suceava s-a statuat pe 3 grupuri de consilieri în modul următor: grupul PNL+PMP (12 consilieri), PSD (8 consilieri) şi ALDE (3 consilieri).

Prin urmare, la nivel de Consiliu Local Suceava, s-a constituit o majoritate PNL+PMP faţă de PSD+ALDE.

Dacă la ultimele 2 şedinţe această majoritate a reuşit să-şi impună, cu sprijinul tacit şi discret a câtorva consilieri PSD, toate proiectele de hotărâre unde s-au împărţit privilegii si funcţii, pe 28 iulie, în urma absenţei a 2 consilieri de la PNL, majoritatea a luat altă configuraţie.

Astfel, la proiectul de hotărâre prin care organizatorii Festivalului Medieval solicitau CL Suceava o finanţare de 2 miliarde de lei vechi, colegii de la PSD au formulat un amendament prin care solicitau accesul gratuit al cetăţenilor municipiului la acest festival.

În calitate de preşedinte al Organizaţei Municipale Suceava şi de lider de grup al ALDE Suceava, am decis să susţinem propunerea colegilor din PSD din următoarele considerente:
– Sucevenii oricum contribuie din banii lor colectaţi din taxe şi impozite la finanţarea acestui festival. Este corect să plătească de 2 ori?
– Prevederile parteneriatului dintre asocierea Complexului Muzeal Bucovina şi Consiliul Local Suceava, expuse în proiectul de hotărâre, n-au fost suficient de bine argumentate şi detaliate îndeosebi la capitolele care vizau participaţia financiară a părţilor

Cu alte cuvinte, consilierii ALDE Suceava, NU au votat pentru tăierea finanţării acestui festival de tradiţie pentru Suceava, ci au votat pentru un lucru firesc şi normal: prin cele 2 miliarde pe care le acordă tot din banii lor, sucevenii au dreptul să participe gratuit la aceste manifestări.

Cât despre declaraţiile şi zvonurile alarmiste precum că acest festival nu va mai avea loc în 2016, pot declara un lucru fără echivoc: Festivalul Medieval 2016 de la Suceava va avea loc cu siguranţă. Există finaţare şi din partea CJ Suceava, vor fi şi sponsorizări, vor fi venituri şi din închirieri, iar următoarea şedinţă extraordinară, care va fi convocată cu prilejul rediscutării şi supunerii la vot a proiectului de hotărâre privind finanţarea acestui festival, consilierii locali ALDE Suceava, vor vota PENTRU şi sunt convins că sucevenii vor avea şi accesul gratuit.”

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza