full screen background image

Conferință Internațională “Discurs critic și variație lingvistică”, la USV

Vineri şi sâmbătă, 29-30 iulie, se desfășoară la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava cea de-a VI-a ediţie a Conferinței Internaționale “Discurs critic și variație lingvistică”.

Acestă conferinţă, organizată prin colaborarea dintre Şcoala Doctorală de Ştiinţe Socio-umane şi Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, propune doctoranzilor și tuturor celor interesați o tematică generoasă, sub titlul “Metadiscurs şi metatext”.
Continuând seria “Discurs critic și variație lingvistică”, ediția aceasta supune dezbaterii rezultatele obţinute în cercetare, prin reunirea şi confruntarea opiniilor generate de diverse şcoli lingvistice şi literare (analiza discursului, lingvistică, istoria limbii, stilistică, teorie şi critică literară, metode de interpretare, traductologie etc.), organizate în trei secțiuni: 1.„Dincolo de“ discurs; forme de manifestare și funcții ale metadiscursului, 2. „Dincolo de“ text; metatextul auctorial sau comentariul scriitorului asupra propriei opere și 3. Varia.

Pe parcursul celor două zile şi-au anunţat prezenţa cu lucrări în cadrul conferinţei doctoranzi din universitatea suceveană, de la alte universități din țară şi din străinătate, interesul provocat de această conferinţă în rândul specialiştilor fiind unul constant în ultimii şase ani.

Desigur, această sesiune științifică este posibilă în condițiile în care la Universitatea „Ștefan cel Mare“ din Suceava funcționează, pentru numeroase domenii, toate cele trei cicluri de pregătire academică: licență, masterat și doctorat, într-un cadru adecvat pentru formarea specialiștilor.

În debutul conferinţei, în Aula din corpul E al Universităţii, vor fi susţinute, în plen, prelegeri de către: Prof. univ. dr. Marta Pérez Toral, Universitatea din Oviedo, Spania, Prof. univ .dr. Mircea A. Diaconu, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Prof. univ. dr. Simona Antofi, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi şi Prof. univ. dr. Ioan Oprea, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Reamintim că la edițiile din anii precedenți au participat invitați din țară și din străinătate, iar prelegerile au fost susținute de către specialiști reputați, cum ar fi: Hans Wellman, de la Universitatea din Augsburg, Germania, Perfecto Cuadrado Fernandez și Maria Payeras Grau de la Universitatea din Insulele Baleare, Palma de Mallorca, Spania, Aurelia Merlan, de la Ludwig-Maximilians-Universität München, Germania, Gheoghe Popa, de la Universitatea din Bălți ș. a.

Lucrările conferințelor au fost publicate în volume apărute la edituri prestigioase din țară sau în reviste aflate în baze de date internaționale.

Afis-DCVL-2016-large

comments

comments




Leave a Reply

avatar