full screen background image

De Sf. Ilie, 5 dosare penale pentru şoferi prinşi conducând băuţi

Având în vedere sărbătoarea religioasă de Sf. Ilie şi manifestările specifice organizate, poliţiştii au acţionat pe drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, o prioritate constituind-o identificarea şoferilor care conduc vehicule după ce au consumat alcool, aceştia reprezentând un pericol real siguranţa traficului rutier

Acţiunile au fost concentrate în partea a doua a zilei, în doar câteva ore fiind testate cu aparatul etilotest peste 100 de persoane, fiind identificaţi mai mulţi şoferi băuţi.

În funcţie de valoarea alcoolemiei constatate, în 5 cazuri au fost întocmite şi dosare de cercetare penală.

Astfel, la ora 21.35, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţiona pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, pe DJ 177 A, din comuna Ostra, a oprit autoturismul, condus de un tânăr, de 30 de ani, din comuna Berchişeşti.

Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

La ora 04.12, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au oprit o autoutilitară, care circula pe o stradă din cartierul Burdujeni.

La volanul autoutilitarei se afla un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Suceava, şi s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şoferul a fost condus la sediul Poliţiei Suceava, unde, în prezenţa unui martor, a refuzat să se deplaseze la Spitalul Judeţean Suceava, în vederea prelevării de probe biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de prelevare de probe biologice de sânge.

Pentru a nu vă pune viaţa în pericol, atât a dumneavoastră cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.

comments

comments




Leave a Reply

avatar