full screen background image

Tânăr de 16 ani din Grăniceşti, identificat de poliţişti după ce lovit cu maşina un copil pe bicicletă şi a părăsit locul accidentului

În cursul după-amiezii de miercuri, la ora 18.10, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată, prin serviciul 112, cu privire la faptul că, pe raza comunei Dărmăneşti, s-a produs un eveniment rutier soldat cu victime omeneşti, iar conducătorul auto vinovat de producerea acestuia a părăsit locul faptei.

Din verificări s-a stabilit faptul că, în jurul orei 17:50, un tânăr, de 16 ani, din comuna Grăniceşti, conducea autoturismul pe un drum comunal neclasificat de pe raza satului Călineşti Vasilache, comuna Dărmăneşti.

În momentul în care a ajuns la o intersecţie cu o uliţă neclasificată, a lovit o bicicletă, condusă de un minor, de 10 ani, din comuna Satu Mare, care nu a acordat prioritate de trecere la intersecția cu un drum prioritar.

După impact, şoferul a părăsit locul producerii accidentului rutier.

De îndată, poliţiştii au declanșat o acțiune de căutare a autoturismului şi şoferului implicat, acesta fiind identificat de către lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Bălcăuţi.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea uşoară a biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la Spitalul Judeţean Suceava, i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că adolescentul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.

comments

comments




Leave a Reply

avatar