full screen background image

Neglijenţa – Invitaţie deschisă la furt!

Peste un sfert din furturile din locuinţe sau spaţiile comerciale sunt facilitate de superficialitatea proprietarilor şi lipsa dispunerii unor măsurui minime de siguranţă.

Poliţiştii recomandă proprietarilor care sunt plecaţi pentru perioade lungi la muncă în străinătate şi administratorilor de unităţi comerciale să monteze sisteme de alarmare şi să se asigure că acestea sunt puse în funcţiune.

Miercuri, la ora 10.00, Postul de Poliţie Calafindești a fost sesizat despre faptul că din locuința unui bărbat, de 41 de ani, din comuna Calafindești, au fost sustrase mai multe bunuri.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că locuința celui în cauză este compusă din casă de locuit și anexă cu rol de garaj și magazie, însă aceasta nu este locuită, întrucât proprietarul este plecat, împreună cu familia sa, în străinătate.

În perioada 17-20 iulie, persoane necunoscute au pătruns în imobil şi au sustras mai multe bunuri.

S-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Tot miercuri, la ora 11.00, Postul de Poliție Zamostea a fost sesizat de către un bărbat, de 48 de ani, din comuna Zamostea, despre faptul că persoane necunoscute au sustras, din interiorul unităţii comerciale pe care o administrează, din aceeași localitate, mai multe bunuri alimentare și de uz personal, precum și suma de 340 de lei.

În cursul dimineţii de miercuri, administratorul societăţii a mers la magazin, unde a observat că unul din geamuri se afla în poziția deschis asigurat.

Din magazin au fost sustrase mai multe bunuri alimentare, bunuri de uz personal și suma de 340 de lei.

Magazinul este prevăzut cu sistem de alarmă antiefracție, dar acesta nu a fost pus în funcțiune.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar