full screen background image

Folosirea telefoanelor mobile în 18 localităţi de frontieră din jude trebuie făcută cu atenţie, pentru a evita potenţiale costuri de roaming

Folosirea telefoanelor mobile în 18 localităţi din județul Suceava trebuie făcută cu atenţie, pentru a evita potenţiale costuri de roaming.

Este vorba despre localitățile Siret, Mănăstioara, Băncești, Văscăuți, Mușenița, Băineț, Climăuți, Frătăuții Noi, Bilca, Vicovu de Sus, Straja, Brodina, Nisipitu, Ulma, Lupcina, Ploscii, Izvoarele Sucevei și Bobeica.

Roaming-ul involuntar poate aparea în localităţile de graniţă numai în cazul în care utilizatorii au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe identificarea automată a reţelei, caz în care echipamentul mobil se va conecta la reţeaua operatorului cu cel mai bun semnal în punctul în care se află utilizatorul.

Fiind vorba de localităţi aflate la graniţă, este posibil ca echipamentul mobil să se conecteze la reţeaua unui operator din ţara vecină, iar utilizatorul să fie facturat pentru serviciile utilizate la tarife de roaming.

Utilizatorii pot evita accesarea involuntară a serviciilor în roaming la graniţă prin selectarea manuala a reţelei şi dezactivarea opţiunii telefonului de selectare automata a reţelei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar