full screen background image

Proiectul “Sănătatea copiilor noștri” a fost finalizat

La Universitatea Ştefan cel Mare Suceava, a avut loc vineri, 24 iunie, o conferinţă de presă a Asociației Kinetoterapeuților din Bucovina, care a desfășurat în perioada martie – iunie 2016 proiectul intitulat “Sănătatea copiilor noștri”.

Acest proiect a urmărit realizarea unui screening pentru copiii de clasa IV-a şi a V-a din cadrul unor școli din Suceava, printre care Școlile generale nr. 1, nr. 4, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” și prezentarea de work-shopuri de informare și sensibilizare cu privire la tulburările de statică vertebrală.

Obiectivul acestui proiect a fost depistarea precoce a deviațiilor de postură (de tipul scolioză, cifoză, lordoză) la copiii cu vârsta între 10 şi 12 ani.

Acest lucru este foarte important pentru că vârsta prepubertară este cea cu incidența cea mai ridicată de a apariție a acestor deviații de postură.

Prin depistarea precoce, remedierea abaterilor se realizează mult mai eficient decât printr-o depistare tardivă.

Realizarea acestui screening a fost posibilă prin implicarea voluntară a studenților de an terminal ai Facultății de Educaţie Fizică și Sport, domenii de studiu Balneofiziokinetoterapie și Kinetoterapie și motricitate specială.

Partenerii acestui proiect au fost Municipiul Suceava și Consiliul Local Suceava, iar coordonatorul proiectului a fost doamna doctor Călina Silișteanu Sînziana.
Rezultatele proiectului au fost diseminate prin întâlniri în cadrul școlilor unde a avut loc screening-ul și prin organizarea conferinței de presă.

Proiectul a fost realizat in asociere cu Municipiul Suceava si Consiliul local Suceava şi a fost prezentat, la VIVA FM Rădăuţi, de medicul Francisc Tadeus Danelciuc, preşedintele Asociaţiei Kinetoterapeuţilor din Bucovina.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar