full screen background image

Alertă cu bombă la un centru comercial din Bruxelles

Bărbatul arestat marți în apropierea unui centru comercial din inima Bruxellesului nu avea asupra lui explozivi, a declarat o sursă din poliția belgiană pentru Reuters.

Bărbatul a fost arestat în apropierea centrului comercial City 2 la ora locală 5:30, iar arestarea sa și informațiile potrivit cărora acesta ar fi intenționat să comită un atac terorist au dus la convocarea centrului național de răspuns în caz de crize, cu participarea premierului belgian Charles Michel și a ministrului de interne Jan Jambon.

Potrivit ziarului belgian, poliția a fost avertizată cu privire la ‘o situație suspectă după apelul unei persoane particulare la ora locală 5:30’, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Bruxelles Capitale-Ixelles, Ilse Van de Keere. Zona din jurul mall-ului a fost încercuită, însă stația de metrou Rogier, din apropierea centrului comercial, a rămas deschisă. Echipe ale serviciilor de deminare (SEDEE) au fost trimise la fața locului pentru a evalua situația.

Forțele de securitate au confirmat că presupusa centură explozivă pe care o purta bărbatul arestat era falsă, a relatat presa belgiană citată de EFE. Potrivit mass media belgiene, ar putea fi vorba de un dezechilibrat mintal.

Mai multe ieșiri de metrou situate în proximitatea City 2 au fost blocate marți dimineața, iar numeroși militari înarmați puteau fi văzuți patrulând în zonă, a transmis AFP. Angajați îmbrăcați cu veste galbene fluorescente le indicau pasagerilor singura ieșire care funcționa, foarte aglomerată. Utilizatorii serviciului de metrou nu păreau panicați, notează agenția de presă franceză, care adaugă că un purtător de cuvânt al poliției bruxelleze a declarat că magazinele din zona adiacentă centrului comercial vor rămâne închise până la noi ordine.

Din cauza alertei cu bombă, premierul belgian Charles Michel și-a anulat intervenția pe care o avea programată în această dimineață în direct la postul de radio RTL. ‘Situația este deocamdată sub control’, a declarat premierul Charles Michel pentru postul RTL, în timp ce se pregătea să ducă la reuniunea centrului de criză. Michel a menționat că serviciile de securitate rămân în stare de alertă și că Parchetul federal va oferi detalii cu privire la cele întâmplate în următoarele ore.

Bruxellesul, care la 22 martie a fost ținta unor atacuri teroriste revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic, a cunoscut numeroase alerte teroriste după aceste atentate, iar poliția și-a multiplicat operațiunile.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar