full screen background image

Casa de Pensii a acordat peste 100 de compensaţii pentru accidente şi deces

În primul trimestru al anului 2016, Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Suceava şi-a onorat obligaţiile specifice de asigurare, în 13 de cazuri de îmbolnăviri profesionale, instituţia procedând la achitarea contravalorii serviciilor medicale acordate prin Casa de Asigurări de Sănătate Suceava.

În alte 110 situaţii, CJP a stabilit acordarea de prestaţii în bani pe termen scurt şi lung, acestea luând forma de indemnizaţii şi compensaţii pentru atingerea integrităţii corporale şi a despăgubirilor în caz de deces.

Pe de altă parte, de la noii angajatori, cât şi de la cei care şi-au modificat codul CAEN, până la finele primelor 3 luni ale anului 2016, a fost preluată doar o singură declaraţie pe propria răspundere privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

De precizat este faptul că asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale reprezintă o asigurare de persoane, face parte din sistemul de asigurări sociale, este garantată de stat şi cuprinde raporturi specifice prin care este garantată protecţia socială a salariaţilor împotriva diminuării sau pierderii capacităţii de muncă şi decesului acestora, în urma accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale.

Asigurarea îşi propune prevenirea accidentelor de muncă şi bolilor profesionale; reabilitarea medicală şi socio-profesională a asiguraţilor, victime ale accidentelor de muncă sau bolilor profesionale, precum şi recuperarea capacităţii de muncă a acestora; acordarea de prestaţii în bani pe termen lung şi scurt, sub formă de indemnizaţii şi alte ajutoare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar