full screen background image

120.000 de carduri de sănătate nu au fost încă activate

Din cele peste 420.000 de carduri naţionale tipărite pentru persoanele asigurate din judeţul Suceava, au fost returnate 22.269, din cauză că nu au putut fi înmânate beneficiarilor.

La nivelul judeţului, sunt activate puţin peste 300.000 carduri.

Din totalul returnat de operatorul poştal care s-a ocupat cu distribuirea, în perioada 9 ianuarie 2015-24 mai 2016, CAS Suceava a reuşit să distribuie – persoanelor asigurate care le-au solicitat – 10.174 carduri naţionale.

Pe de altă parte, în intervalul menţionat au fost eliberate 6.126 adeverinţe de înlocuire a cardului naţional, beneficiarii fiind asiguraţii care au pierdut ori au deteriorat cardul.

Încă 3.076 adeverinţe înlocuitoare au fost înmânate asiguraţilor care refuză, în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă respectivul card.

În aceeaşi perioadă, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a eliberat 14.139 adeverinţe care atestă calitatea de asigurat pentru cei la care cardul naţional de sănătate nu ajunsese.

Începând cu 1 septembrie 2015, cardul naţional de sănătate a devenit unicul instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate pentru asiguraţii cu vârsta de peste 18 ani.

Cardul naţional de sănătate se emite pentru dovedirea calităţii de asigurat şi furnizarea unor servicii medicale, putînd fi utilizat numai pe teritoriul României. Cardul este emis individual pentru fiecare asigurat, termenul de valabilitate fiind de 5 ani.

Asiguraţii care nu au intrat în posesia cardului pot să verifica dacă li s-a emis acest document prin accesarea serviciului pus la dispoziţie de CNAS la adresa http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html sau se pot adresa direct Casei de Asigurări de Sănătate Suceava.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza