full screen background image

Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri propunerea celor de UNPR pentru Rădăuți

Echipa de consilieri UNPR în frunte cu candidatul pentru funcția de primar, inginerul Simota Dorin Cristinel propune înființarea în municipiul Rădăuţi a unui Incubator Tehnologic şi de Afaceri.
Orice afacere, din punct de vedere al dezvoltării în timp, are o perioadă de inițiere, o perioadă de maturizare, o perioadă de dezvoltare, o perioadă de stagnare și o perioadă de scădere. Pe tot parcursul acestor perioade, afacerea este tot timpul sensibilă și supusă oricând unei posibile distorsionări și dispariții.

Apelarea la serviciile unui Incubator Tehnologic și de Afaceri este o forma științifică și logică de protejare a creșterii afacerii și de maturizare a acesteia. De altfel, statisticile arată că la nivel mondial afacerile care își încep activitatea în Incubatoarele Tehnologice și de Afaceri au șsanse mai mari de supraviețuire în primii 5 ani decât cele care pornesc în afara acestora.

Incubatoarele de Afaceri sunt structuri create pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor aflate la început de activitate.

Alături de sprijinul logistic necesar demarării activității, Incubatorul oferă un mediu prielnic dezvoltării afacerilor, prin facilitarea activităţilor de networking, a transferului de know-how şi prin acordarea de sprijin în dezvoltarea de parteneriate.

Firmele incubate au ocazia de a participa la traininguri, seminarii şi conferinţe, de a primi asistență în realizarea strategiilor de afaceri, în scrierea de proiecte necesare atragerii de finanțare sau în alte domenii relevante.

Toate acestea au rolul de a susţine dezvoltarea firmelor, astfel încât aceastea să poată ajunge la un nivel de stabilitate și autonomie care să le permită părăsirea Incubatorului și funcționarea pe cont propriu, cu șanse crescute de a face față mediului concurențial și de a supraviețui pe termen lung.

Structură creată pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor aflate la început de activitate, Incubatorul de Afaceri din municipiul Rădăuţi va găzdui firmele selectate, pentru o perioadă determinată de timp (ciclul de incubare fiind de 3 ani), interval în care acestea vor beneficia , servicii de consultanţă gratuite.

Susţinând dezvoltarea firmelor, astfel încât aceastea să poată ajunge la un nivel de stabilitate și autonomie care să le permită părăsirea Incubatorului și funcționarea pe cont propriu, cu șanse crescute de a face față mediului concurențial și de a supraviețui pe termen lung, consider că acesta este un pas important făcut de autoritatea locală în scopul dezvoltării mediului de afaceri.

 

Doina Craiu

comments

comments




Leave a Reply

avatar