full screen background image

Lista spitalelor cu probleme în privinţa dezinfectanţilor, ținută la secret de Parchet

Spitalul de Copii „Sf. Ioan” din Galați și încă un spital din același județ sunt două dintre unitățile medicale unde s-au găsit probleme în privinţa dezinfectanţilor. În aceste două unităţi sanitare bacteriile au supraviețuit și după aplicarea produselor Hexi Pharma. Însă Direcţia de Sănătate Publică nu pare mulţumită de rezultat şi reface analizele, informează B1 TV. Până atunci însă, dezinfectanţii au fost retraşi pe furiş.

”Potrivit medicilor, controlul a fost unul superficial și metodologic strâmb și Ministerul susține că Parchetul a secretizat lista spitalelor cu probleme. Lista e un bun public, nu poate decide un procuror s-o secretizeze. Sigur, Parchetul nu face anchetă la vedere, dar de ce nu ni se spune unde sunt cele 150 de probe? Noi am aflat că zece sunt în Galați, sigur la Spitalul de copil și la încă un spital din Galați, dar și la altele în județele limitrofe. E o informație despre sănătatea noastră, nu e treaba Parchetului să facă din ea un secret”, a declarat ăentru B1 TV Cătălin Tolontan.
Spitalul de copii din Galați are multe contracte cu Hexi Pharma, niciunul prin licitație. Toate au fost acordate prin cumpărare directă, scriu jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor. Imediat după ce analizele au arătat că dezinfectanţii luaţi de la firma lui Dan Condrea nu sunt utili, au fost retraşi.
”Clorhexin are mai multe rezultate cu probleme. Nu doar de la Spitalul de copii, ci și de la al doilea spital. Dar e important ca oamenii să nu intre în panică, pentru că ambele dezinfectante, Hexio-Scrub și Clorhexin, au fost retrase în acest moment din spitalele respective. După ce vor veni și testele de la DSP vom vedea ce măsuri vom lua”, a declarat o sursă din spitalul de copii.
Şi se pare că toată lumea se aşteaptă ca primele analize să fie declarate greşite, iar produsele de la Hexi Pharma să iasă bine la a doua verificare făcută de cei de la Direcţia de Sănătate Publică.
”Stați liniștiți că DSP-ul local s-a apucat deja să facă verificări cu propriile teste pentru că e posibil ca analizele să fie greșite”, confirmă unul dintre spitale.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza