full screen background image

Focuri de armă la Brodina pentru reţinerea unor contrabandişti care au reuşit să fugă în Ucraina

În dimineața zilei de 5 mai, la nivelul S.P.F Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.45, lucrătorii au observat în apropierea frontierei de stat un grup de persoane, care încărcau, într-un autoturism de teren, mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi, deoarece aceştia nu s-au supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment, în plan vertical.

În acel moment, cei în cauză au abandonat coletele şi autoturismul şi, profitând de terenul împădurit, au fugit spre teritoriul statului vecin.

S-a procedat la monitorizarea zonei pentru depistarea persoanelor implicate, totodată fiind anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

În zona respectivă precum şi în autoturismul de teren abandonat, lucrătorii de frontieră au descoperit mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în urma inventarierii acestora rezultând cantitatea de 6.490 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, în valoare de 71.390 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 10.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina.

În continuare, se efectuează cercetări, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar