full screen background image

2 tone de alcool şi 45.000 de pachete cu ţigări confiscate, în urma unor percheziţii în zona Pieţei Centrale din Suceava

1     Miercuri şi în cursul acestei nopţi, poliţiştii Biroului de combatere a Fraudelor Vamale din cadrul IPJ Suceava au desfăşurat percheziţii în 11 locaţii din proximitatea pieţei centrale a municipiului Suceava.

Percheziţiile au vizat patru ansambluri de imobile din zona Pieţei Centrale a municipiului Suceava, dar şi mai multe boxe şi anexe din apropierea acestora.
Percheziţiile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar de contrabandă şi evaziune fiscală instrumentat de poliţiştii suceveni, iar autorizaţiile de percheziţie au fost emise de către Judecătoria Suceava.

La acţiune au participat 20 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Biroului de combatere a Fraudelor Vamale din cadrul IPJ Suceava, precum şi 12 luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava.

Percheziţiile au vizat locaţii în care poliţiştii deţineau date şi informaţii cu privire la depozitarea unor importante cantităţi de ţigarete şi băuturi alcoolice de contrabandă, produse accizabile ce erau comercializate fără respectarea prevederilor legale în zona pieţei centrale a Municipiului Suceava.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate 897.500 de ţigarete, de diverse mărci de provenienţă extracomunitară şi duty free, şi 1.935 de litri alcool şi băuturi alcoolice de provenienţă ucraineană, reprezentând sticle îmbuteliate de votcă, whisky şi alte băuturi alcoolice de diferite mărci, precum şi alcool dublu rafinat îmbuteliat în recipiente tip pet.

Valoarea de piaţă a ţigărilor de contrabandă este de cca. 540.000 de lei, iar valoarea alcoolului de contrabandă este de aproximativ 150.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, față de doi bărbaţi, de 73 şi 75 de ani, – proprietarii imobilelor la care s-au efectuat percheziţiile, ambii din municipiul Suceava sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă, faptă prev. şi ped. de art. 270 alin.3 din Legea nr. 86/2006 cu completările şi modificările ulterioare şi de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, faptă prev. şi ped. de  art. 2961 lit. L) din Legea nr. 571/2003.

De asemenea, cercetările sunt continuate în vederea identificării persoanelor care deţineau bunurile în locaţiile respective, stabilirii identităţii tuturor persoanelor implicate şi a participaţiei penale a acestora, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

comments

comments