full screen background image

Aproape 2.000 de câini au murit în adăposturile din Lunca Sucevei

caini vagabonzi     Din septembrie 2014, în urma colaborării serviciului specializat al Primăriei cu firma acceptată prin licitaţie să se ocupe de capturare, de pe străzile din municipiul Suceava au fost strânşi 4.912 de câini fără stăpân, a informat primarul Ion Lungu.

Lungu: “Chiar dacă avem opinii din partea populaţiei că problemele s-au rezolvat, avem încă multe situaţii în care mai sunt reclamaţii. Lucrăm în continuare din acest punct de vedere. În perioada trecută de atunci, în Germania au fost adopate 930 de canine, iar înspre adoptare internă s-au încredinţat 487 de câini. De asemenea, au fost eutanasiate medical 593 de animale, în timp ce alte 1.936 patrupede au decedat din cauze naturale”.

În august 2015, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a emis certificatul de înregistrare sanitară veterinară a adăpostului pentru câinii fără stăpân, punând în vedere că în cele 108 cuşti noi nu pot să convieţuiască decât maxim 500 de animale, aşa cum obligă normativele legale în vigoare.

Pentru adunarea câinilor vagabonzi, Primăria municipiului Suceava a semnat contractul de asociere cu “Diasil” Service, operator care lucrează în cooperare cu Serviciul de ecarisaj al Primăriei.

comments

comments