full screen background image

Şedință extraordinară de Consiliu Local la Fălticeni, pe tema impozitelor și taxelor locale

Viva News cl     Vineri, 19 februarie, de la ora 10, va avea loc, în sala de ședință “Iorgu Radu”  a Primăriei Municipiului Fălticeni o ședință extraordinară de Consiliu Local.

Pe ordinea de zi este un singur proiect de hotărâre, cel referitor la modificarea Hotărârii de Consiliu Local privind stabilirea impozitelor și taxelor locale aplicabile în anul fiscal 2016.

Acest proiect a fost inițiat de consilierii locali PNL.

Potrivit expunerii de motive, “în ședința de consiliu local în care s-a discutat proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor locale în anul fiscal 2016, consilierii liberali s-au abținut de la vot, deoarece amendamentele prin care au fost propuse cote mai mici pentru impozitele și taxele pe clădiri au fost respinse de majoritatea PSD”.

În expunerea de motive a proiectului, se mai precizează că, din acest motiv, consilierii liberali, “ținând cont și de faptul că majoritatea contribuabilor fălticeneni manifestă dificultăți economico-financiare, propun modificarea proiectului privind stabilirea taxelor și impozitelor locale”.

Contactat telefonic, primarul Cătălin Coman a adus lămuriri în legătură cu stabilirea taxelor și impozitelor locale:

0:00

Raportul de specialitate al Serviciului de Impozite și taxe a specificat faptul că modificarea propusă prin proiectul liberalilor ar avea un impact negativ de peste 700.000 de lei asupra bugetului de venituri și cheltuieli aprobat pe 2016.

comments

comments