full screen background image

Georgiana Lazăr, directorul executiv al “Habitat for Humanity Rădăuți”, despre proiectele asociației

viva cafe radauti hab     “Habitat for Humanity” Rădăuţi este o asociaţie non-profit, creştină şi de utilitate publică. Prin programele sale, lucrează pentru eliminarea şi contracararea efectelor negative ale locuirii sărăcăcioase şi lipsei de adăpost din județul Suceava și nu numai.

Până acum, în România, peste 4.000 de familii au fost ajutate să-şi îmbunătăţească condiţiile de locuire astfel spărgând cercul vicios creat de lipsa unui adăpost sănătos şi adecvat. La nivel mondial s-au construit peste 500.000 de case, au fost ajutate peste 2.500.000 familii din peste 3000 de comunităţi din 80 de țări.

În județul Suceava, au fost ajutate peste 500 de familii. 97 de familii au acum un adăpost sănătos și adecvat, 61 familii au intrat în programul de renovări/ reabilitări, 2493 de familii au beneficiat de training-ul de Eficiență Energetică şi Educaţie Financiară.

Cel mai important proiect din anul 2015 a fost unul accelerat și avut loc la Bacău unde s-au construit opt case în cinci zile cu ajutorul a numeroși voluntari și vedete de televiziune, printre care trupa proconsul, echipa Cronicii Cârcotașilor, Cabral. Însă la acest capitol tot Rădăuțiul a rămas fruntaș, pentru că aici s-au construit 27 de case în cinci zile în anul 2007.

Despre proiectele “Habitat for Humanity Rădăuți” a vorbit, la VIVA FM, directorul executiv al asociației, Georgiana Lazăr.

0:00

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments