full screen background image

Cico Dumitrescu, pus sub acuzare în dosarul Mineriadei, Cazimir Ionescu – suspect

mineriada     Amiralul Emil “Cico” Dumitrescu a fost pus sub acuzare în dosarul Mineriadei, pentru infracţiuni contra umanităţii, el declarând, la ieşirea din sediul Parchetului instanţei supreme, că este suspect în această cauză.

Cico Dumitrescu a spus, la ieşirea din sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), că nu înţelege de ce a fost pus sub acuzare în dosarul Mineriadei, atâta vreme cât el a fost şeful Direcţiei Cultură şi Sport din Ministerul de Interne în iunie 1990.
El a arătat că, din această calitate, nu a ştiut care au fost factorii decizionali privind reprimarea în mod violent a manifestaţiei din Bucureşti şi, mai mult, din funcţia pe care o ocupa atunci, nu putea face nimic în sensul reprimării acţiunilor din stradă.
“Ce era să fac eu, să trimit sportivii? Ce să fac eu? Spuneţi dumneavoastră ce puteam eu să fac? (…) Cu praştia, cu ce să-i omor”, a adăugat Dumitrescu.
Acesta a mai spus că “cei care au dat ordin atunci trebuie să răspundă” şi a ţinut să menţioneze că nu a avut nicio legătură cu deciziile luate în iunie 1990 de Ion Iliescu, precizând că el “era la birou”.

S-au încins spiritele la Parchetul General, acolo unde continuă audierile în dosarul Mineriadei. La sediul ICCJ a venit şi un protestatar care i-a adus acuzaţii lui Cico Dumitrescu.

Cazimir Ionescu a declarat joi, la ieşirea de la Parchet, că este suspect în dosarul Mineriadei.

“Sunt suspect că aş fi putut participa la luarea unei decizii în privinţa organizării mineriadei”, a declarat Cazimir Ionescu, joi, la ieşirea de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

comments

comments