full screen background image

Directorul SC ACET SA Rădăuți, inginerul Costel Florea: “Avem în Rădăuți o apă potabilă foarte bună!”

viva cafe radautiflo     Programul “Extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canal din aglomerarea Rădăuți” este pe cale să se încheie.

Directorul SC ACET SA Rădăuți, inginerul Costel Florea a vorbit, la Radio VIVA FM, despre lucrările desfășurate de firma “Pfeiffer”, în ceea ce privește noua rețea de apă-canal.

“Într-adevăr, în ultimul timp, recunosc că s-au creat multe disconforturi în ceea ce privește alimentarea cu apă a populației Rădăuțiului, disconforturi create din cauza acestui program. Programul de reabilitare a rețelelor de apă și canal din aglomerarea Rădăuți este spre sfârșit și, din această cauză, în ultimele zile, în ultimele săptămâni, am fost nevoiți să întrerupem de mai multe ori apa în ora,ș chiar pe o perioadă mai lungă de ore. Programul s-a terminat, trebuie făcute joncțiunile între rețelele noi care s-au executat în oraș, eliminate cele vechi, și legate rețelele noi la sistemul de alimentare cu apă. Din această cauză, au fost aceste opriri. Acum suntem spre sfârșit, n-o să mai avem opriri prea multe, poate deloc. O singură oprire va fi făcută, pe strada Aleea Hipodrom. Sperăm că, la sfârșitul lunii octombrie, acest program să se încheie, rămânând ca, până la sfârșitul lunii octombrie, să se facă branșamentele și echiparea căminelor de apometre cu robineți de concesie și toate materialele care sunt necesare în aceste cămine.”

Costel Florea a vorbit şi despre asfaltările pe cele mai importante artere ale municipiului.

“Paralel cu aceasta, se continuă asfaltarea străzilor Ion Nistor și Dobrogeanu Gherea. Trebuie aduse străzile și aleile pe care s-a lucrat la starea inițială, și, în paralel cu aceste lucrări, în ceea ce privește instalația hidraulică, se desfășoară și activități de reparare și îndreptare a străzilor și aleilor din orașul Rădăuți. Sperăm ca la sfârșitul lunii octombrie să încheiem acest program, urmând să facem recepția, firma Pfeiffer să ne predea instalațiile, tot ce a fost construit până acum, și să facem o ultimă verificare a acestora.Trebuie să luăm pas cu pas, metru cu metru de conductă, trebui verificat pentru că noi vom fi cei care vom exploata aceste lucrări, și avem tot interesul ca lucrările să fie de bună calitate, să nu ne creeze probleme.”

Program a cuprins şi reabilitarea stației de captare de la Măneuți.

“Este un program de mare anvergură, nu cred că s-a mai desfășurat în orașul Rădăuți așa un program. Să nu uităm că acest program a cuprins reabilitarea stației de captare de la Măneuți. Reabilitarea stației de epurare care înseamnă că s-a demolat toată stația de epurare veche și s-a construit o stație de epurare nouă la parametri funcționali de ultimă generație, respectând cerințele europene în ceea ce privește calitatea apei evacuate în emisar. Pe data de 2 noiembrie, vor începe probele tehnologice, iar la sfârșitul lunii noiembrie, va fi gata stația de epurare.”

Referitor la calitatea apei, Costel Florea susține că apa este potabilă din Rădăuți este de mai bună calitate chiar decât apa plată care se găsește în comerț.

“Fără lipsă de modestie, avem în Rădăuți o apă potabilă foarte bună. Avem la staţia de captare de la Măneuți laboranți care lucrează 24 de ore din 24 și iau în permanență analizele. În oraș, sunt luate analizele de DSP, vin și de la Suceava laboratoarele și iau apă din rețea fără să ne anunțe pe noi, și eu spun că avem o apă foarte bună în orașul Rădăuți. Avem o apă potabilă chiar mai bună decât apa plată sau apa minerală. Am avut muți prieteni, cunoștințe, care au luat analize din toate sursele de apă. Apa de la ACET, apa plată și apa din pământ. Apa noastră a fost cea mai bună. Este apă din subteran, vine din puțuri, nu e de suprafață care să creeze multe probleme, să trebuiască un tratament foarte mult. Apa aceasta se tratează cu clor lichid și atât.”

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments