Casa Judeţeană de Pensii Suceava informează beneficiarii că, deoarece tratamentul balnear şi pentru recuperarea capacităţii de muncă este un serviciu medical, în momentul în care ajung în staţiuni, cei în cauză sunt obligaţi să aibă asupra lor inclusiv cardul naţional de sănătate.
Obligatoriu este ca acesta să fie activat de către medicul de familie, iar deţinătorul trebuie să ştie codul pin.
Pentru seria în curs, Casei judeţene de Pensii Suceava i-au fost alocate 348 de bilete de tratament, iar plecarea în staţiuni se va face în intervalul 14-18 octombrie.
Sucevenii care au nevoie de odihnă şi tratament vor pleca în unităţi precum „1 Mai”, Amara, Buziaş, Bălţăteşti, Căciulata, Herculane, Lacul Sărat, Mangalia, Geoagiu, Nicolina, Olăneşti, Sovata, Pucioasa, Târgu Ocna, Techirghiol, Vatra Dornei, Slănic Prahova, Felix, Covasna şi Călimăneşti.
Listele cu repartizarea biletelor de tratament sunt afişate la sediul Casei Judeţene de Pensii, dar şi pe pagina web a instituţiei.
Persoanele care sunt beneficiare ale unui bilet de tratament trebuie să se prezinte la sediul instituţiei noastre cu biletul de trimitere-formular în regim special de la medic, în dublu exemplar, buletinul de identitate şi cuponul de pensie pentru luna septembrie 2015.
Persoanele care au parte de gratuitate, precum cele cu handicap, veteranii de război, persecutaţii politic sau refugiaţii, vor aduce şi documentele doveditoare ale calităţilor amintite.
La ridicarea biletelor de tratament este obligatoriu să se prezinte titularul biletului, sau în cazuri excepţionale, o altă persoană, desemnată de către acesta, pe baza unei procure autentificate, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ia respectivul tichet.
Locurile de tratament balnear se asigură în unităţile de tratament din proprietatea Casei Naţionale de Pensii şi, în completare, prin contracte încheiate potrivit legii, cu alte unităţi de profil.