full screen background image

Sucevenii nu îşi revendică vechile cărţi de muncă

ITM     Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, face apel la foştii şi actualii salariaţi să se prezinte la sediul instituţiei pentru a intra în posesia carnetelor de muncă scoase din circuit în urmă cu câţiva ani.

Vechile documente ar fi trebuit cerute şi înmânate până pe data de 30 iunie 2011, în prezent evidenţa şi modificările datelor privind salariaţii fiind operate în Registrul Electronic de Evidenţă a Salariaţilor (REVISAL).

Butnariu: “În arhiva ITM, mai există 20.505 carnete de muncă neridicate. Fac un apel la persoanele care încă nu le-au solicitat, să se prezinte la sediul instituţiei noastre, pentru a intra în posesia lor.”

În vederea primirii carnetului de muncă, titularul va avea asupra sa actul de identitate.

Carnetul poate fi ridicat şi de către o persoană care are împuternicire notarială specială, iar alături de cartea de identitate proprie, împuternicitul va prezenta şi o copie de după actul de identitate al titularului.

Carnetul de muncă are, totuşi, o importanţă deosebită, reprezentând documentul doveditor al vechimii în muncă, profesiunii şi specialităţii acumulate până pe 31 decembrie 2010, precum şi al stagiului de cotizare la sistemul de asigurări sociale, până pe 1 aprilie 2001.

comments

comments