full screen background image

Suceava va fi gazda celei de a 78-a ediţii a Festivalului Mondial al Cinematografiei Nonprofesionale

lungu unica     O delegaţie a municipiului Suceava, formată din reprezentanţi ai Primăriei, ai Clubului „Video art” de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava au participat, săptămâna trecută, la cea de 77-a ediţie a Festivalului Mondial al Cinematografiei Nonprofesionale de la Sankt Petersburg.

Cu acest prilej, în cadrul unei seri româneşti, şeful delegaţiei, primarul Ion Lungu, a preluat steagul „Unica”.

Lungu: “Pentru municipiul Suceava, este un moment important. Avem şi certificatul de organizare a acestui festival, în 2016, la Suceava. Au fost momente frumoase şi eu zic că ne-am prezentat corect acolo. Lucrăm la un album pe care îl vom face cu momentele de acolo. Pentru municipiul Suceava, este un eveniment important, primul eveniment de talie mondială pe linie culturală. Să ne gândim că pe o hartă virtuală din punct de vedere cultural am aşezat Suceava alături de Sankt Petersburg, care a organizat evenimentul în 2015, Suceava – 2016 şi Berlin – 2017. Cred că am pus pe hartă din punct de vedere cultural destul de onorabil municipiul Suceava.”

În august, anul viitor, Suceava va fi gazda celei de a 78-a ediţii a Festivalului Mondial al Cinematografiei Nonprofesionale.

comments

comments