full screen background image

Continuă furturile din case nelocuite. Spargerile, înlesnite de neglijenţa proprietarilor

furt din locuinta     Deşi poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia cu privire la reguli preventive minime ce trebuie respectate, din analizele efectuate reiese în continuare faptul că aproape un sfert din furturile din locuinţă sunt înlesnite de neglijenţa şi superficialitatea victimelor în asigurarea caselor, curţilor şi anexelor.

Vineri dimineaţă, la ora 08.00, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată direct de o femeie, de 55 de ani, localnică, cu privire la faptul că, în perioada 27 august – 3 septembrie, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa în construcţie aparţinând fiului, situată în municipiul Suceava, de unde au sustras mai multe bunuri.

Din cercetările efectuate de echipa operativă deplasată la faţa locului s-a stabilit că locuinţa este neîngrădită, în lipsa proprietarului casa fiind în grija mamei sale.

În momentul în care a făcut verificări la casa fiului său, femeia a constatat că unul dintre geamuri era deschis, iar din interior lipsesc mai multe bunuri, în valoare de aproximativ 200 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Sâmbătă, la ora 09:20, un bărbat, din comuna Ipoteşti, a sesizat, prin SNUAU 112, faptul că, în perioada 2 – 5 septembrie, persoane necunoscute au sustras dintr-o anexă a locuinţei aparţinând tatălui său, de 83 de ani, situată pe raza comunei Şcheia, o maşină de tuns iarba, nefuncţională.

La fața locului s-a constatat că imobilul în cauză nu este locuit din data de 27 august, când proprietarul a plecat din ţară, la un fiu al său.

Proprietatea este deconectată de la reţeaua de energie electrică şi nu are nici un imobil amplasat în imediata apropiere.

În perioada 27 august – 2 septembrie, dintr-o anexă a locuinţei, s-a reclamat sustragerea unor saci cu boabe de porumb şi a unei maşini electrice de tuns iarba, fără elemente de identificare.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţiştii Poliţiei Comunale Şcheia, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Poliţiştii recomandă încă o dată să dispuneţi toate măsurile pentru asigurarea locuinţelor şi prevenirea furturilor. Nu lăsaţi la plecarea din locuinţă uşile sau ferestrele deschise şi asiguraţi-le cu sistemele de inchidere.

În cazul în care este vorba despre case în construcţie sau care se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie sau în case izolate nelocuite (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.)

comments

comments