full screen background image

Trei suspecți au fost arestați în cazul morții celor 71 de imigranți în Austria. Şoferul era cetăţean libanez, nu român

camionmorti     Poliția austriacă îl caută în România pe liderul grupării de traficanți responsabil pentru camionul groazei. Se pare că poliția austriacă confirmă faptul că gruparea de traficanți este formată din patru persoane. Potrivit noilor informații, șoferul și proprietarul vehiculului era un cetățean cu origini libaneze.

Trei persoane au fost arestate în Ungaria, în cazul “Camionului groazei”, dintre care una este șoferul, un cetățean bulgar, informează B1 TV.

Au apărut și noi informații despre victime, mai precis numărul lor a crescut la 71. În camion se aflau 59 de bărbați, opt femei și patru copii.

Un camion plin cu imigranți a fost găsit pe o autostradă din Austria, pasagerii fiind sufocați, iar șoferul făcându-se nevăzut.

La scurt timp după descoperire, purtătorul de cuvânt al premierului ungar, Viktor Orban, a anunţat că a primit date potrivit cărora cel care a înmatriculat maşina într-o localitate din Ungaria este cetăţean român.

MAE a dezmințit ulterior informația că șoferul este român și a transmis că mașina nu este înmatriculat în România. Vehiculul ar fi aparţinut în trecut unei companii slovace deţinute de actualul ministru de Finanţe al Cehiei.

comments

comments