full screen background image

Bani în plus pentru Ambulanţă şi Urgenţele din spitale

ambulanta suceava cladire    Serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe din spitale au obţinut peste 85 de milioane de lei în plus printr-o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim-ajutor calificat, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Astfel, pentru serviciile de ambulanţă a fost alocată la rectificare suma de 32,472 de milioane de lei, iar pentru unităţile de primiri urgenţe suma de 52,528 de milioane de lei, potrivit Mediafax.
Din sumele din rectificarea de buget şi fondurile reţinute pentru execuţie prudenţială, au fost repartizate peste 68 milioane lei, care acoperă în totalitate solicitările serviciilor publice de ambulanţă privind cheltuielile de personal, bunuri materiale, servicii şi investiţii. Totodată, se creează şi posibilitatea suplimentării numărului de personal operativ cu aproximativ 500, în cadrul serviciilor unde există deficit major de personal.
În ceea ce priveşte finanţarea structurilor spitaliceşti de primiri urgenţe, rectificarea bugetară a permis alocarea sumei de aproximativ patru milioane lei pentru preluarea în finanţarea bugetului de stat, începând cu luna octombrie, a unui număr de 10 compartimente de primiri urgenţe, pentru judeţele Bihor, Olt, Bacău, Constanţa, Cluj, Timiş, Gorj, Hunedoara, Harghita şi Maramureş.
De asemenea, pentru unităţile şi compartimentele de primiri urgenţe finanţate de la bugetul de stat au fost repartizate fonduri totale în valoare de 24.198.605 lei pentru cheltuieli de personal şi 43.505.332 lei pentru bunuri materiale şi servicii, provenind din rectificarea de buget si din redistribuirea sumelor reţinute pentru execuţie prudenţială.
În acestea sunt incluse şi fonduri pentru suplimentarea numărului de personal operativ cu aproximativ 200, care sunt repartizate în special unităţilor cu activitate complexă şi intensă, în funcţie de numărul de pacienţi raportat la personalul operativ.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza