full screen background image

PNL îi cere demisia ministrului Educației

alina gorghiu     Cererile de transfer în ceea ce privește repartizarea în licee vor fi reverificate de reprezentanții Ministerului Educației care a trimis Corpul de control în mai multe judeţe, pentru a cerceta modul în care s-a făcut repartizarea la licee după examenul de la finalul clasei a opta.

Se pare că sute de părinţi au făcut cereri ca elevii să fie transferaţi, chiar dacă nu aveau media necesară pentru a prinde un liceu bun. Culmea, cererile au fost acceptate. Acum, ancheta se face la licee unde s-au înregistrat sute de astfel de cereri, cum ar fi cele din judeţul Suceava, unde s-ar fi înregistrat 523 de solicitări.

În acest context, copreședintele PNL Alina Gorghiu îi cere demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, acuzând că neputința acestuia ar putea “marca o generație de elevi”.

“Domnul ministru Câmpeanu ar trebui să cedeze portofoliul Educației dacă nu este capabil să țină în frâu o chestiune care ar trebui să funcționeze ca un ceas – procesul de admitere a elevilor la licee – și dacă nu intenționează să promoveze meritocrația în educație. Neputința domniei sale riscă să marcheze o generație de elevi, să revolte și să nedreptățească tineri care au făcut eforturi pentru a fi admiși la un liceu bun. De altfel, când bătăliile interne și critica opoziției sunt principala ocupație a PSD, e de așteptat ca problemele care țin de guvernare să scape de sub control fără ca nimeni să observe”, a scris liderul PNL pe Facebook.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat pentru B1 TV că situația reverificării acestor cereri se datorează unor soluționări favorabile, mai ales în județul Suceava unde 326 de cereri au fost aprobate, dintr-un total de peste 500.

Cîmpeanu a subliniat că o parte dintre acestea au o bază legală, iar motivările acestor cereri sunt fie media superioară ultimei medii de intrare a profilului respectiv, din liceul ales, situații medicale speciale, gemeni, tripleți. “Dacă există documente pentru acestea, transferul a fost făcut legal”, a spus ministrul.

comments

comments